вівторок, 12 жовтня 2021 р.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек "Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нове бачення та цінності"

 

В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, який проводиться у жовтні під гаслом «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нове бачення та цінності», протягом першого тижня «Відкрий для себе рідний край» відбулася краєзнавча тусовка «Україна починається з тебе». Ліцеїсти ознайомилися з планом заходів місячника та переглянули виставку, спрямовану на виховання поваги до книги, формування національної свідомості, любові до рідної землі, готовності до праці й захисту Вітчизни.
 
 
 
 У рамках дня бібліотворчості працював«Краєзнавчий дизайн» (створення власними руками саморобок із паперу - витинанки, аплікації, колажі). Бібліотечні активісти Атаманенко Дарина, Буяло Діана, Кучинська Анастасія, Носенко Дар’я та Музиченко Аліна із вторинного паперового матеріалу створили колаж «Я люблю Україну».
 

 


Рушники - це символ України, відбиття культурної пам’яті народу. На виставці-вернісажі «І на тім рушникові…» були представлені вишиті та ткані рушники майстринь вишивки з різних куточків України. Ця виставка розкрила невичерпаність можливостей давнього мистецтва вишивки, прекрасний духовний світ майстринь, високий професійний рівень виконань вишивок, оригінальність старовинних рушників та пізнавальний характер експонатів.